مواد شیمیایی سرطان زا در محصولات غذایی

مواد شیمیایی سرطان زا

 

مواد شیمیایی | نانو تک شیمی : مواد شیمیایی سرطان زا در محصولات غذایی باعث میشود که استقامت بدن در مقابل میکروب ها و ویروس ها محدود تر شود. بدین مفهوم که این مواد بکار برده شده در فرآورده های غذایی خیلی پر مخاطره تر از بعضی ویروس ها و میکروب ها هستند، ولی چون که اثرات آنها کم کم معلوم می شود، اکثر ما به آن توجهی نمی کنیم.

در حال حاضر با صنعتی شدن کلیه مواد غذایی اصولا ساخت فرآورده های غذایی فاقد این نوع مواد مقدور نیست بنابراین بایستی از شیوه های تولید فراورده های غذایی و همچنین از این مواد به کاربرده شده در آنها به صورت مطلوبی آگاهی داشته باشید تا متوجه عوارض مهلک و سرطان زای آنها باشید.

شناسایی مواد شیمیایی زیان بخش و سرطان زا

نیترات ها از عمده ترین مواد شیمیایی سرطان زا و زیان بخش موجود در فرآورده های گوشتی هستند. در ساخت سوسیس و کالباس ها، بکارگیری گسترده ای از نیترات ها شده است چرا که روال کار سم بوتولیسم که معمولا سمی مرگبار است را غیر فعال می کند و سبب طعم دهندگی، نگهداری این ماده می شود ولی با این وجود این ماده در گوارش سبب ایجاد سرطان می شود پس بهترین کار این است که از بکارگیری فست فود ها اجتناب کنید تا از بیماری های احتمالی متاثر از استفاده از این مواد غذایی پیشگیری کرده باشید.

ملاحظه داشته باشید که ریسک بکارگیری نیترات در سطح بین المللی است و حتی نظام بهداشت جهانی هم نیترات را در بین مواد غذایی جز ماده سرطان زا طبقه بندی کرده است.

یکی از مواد شیمیایی سرطان زا می توان بی فنیلهای پلی کلره را نام برد که در فرآورده های غذایی بکار برده می شود و سبب ناهنجاری هایی در روال تکامل مغز می شود بنابراین سبب ناهنجاری های رفتاری در اطفال می شود.

پروپیل پارابن هم از دیگر مواد مضر و خطر آفرین است که بهتر است آن را بشناسید. این ماده یک تقلیدگر هورمون است که موقعی که مصرف می شود دستگاه ایمنی بدن توانایی تفکیک آن از هورمون های اصلی را ندارد و در نهایت استفاده بیش از حد آن شخص را مبتلا به سرطان سینه می کند. متاسفانه بکارگیری از این ماده تنها به محصولات غذایی پخته شده ختم نمی شود بلکه در بعضی از نوشیدنی ها و لبنیات ها بکار برده شده است.

بکارگیری فلزات سنگین در فرآورده های غذایی

افزون بر این بکارگیری از فلزات سنگین در فراورده های غذایی نظیر جیوه خیلی زیان بخش است که ضریب هوشی اشخاص را پایین می آورد و سطح کیفی شنوایی و بینایی را تحت الشعاع قرار می دهد.

در مجموع بایستی آگاه باشید که مواد غذایی بسته بندی شده در پلاستیک شامل موادی زیان بخش مانند فتالات و… هستند که تندرستی را به مخاطره می اندازند و مطابق پژوهشات صورت گرفته اثرات منفی این ماده روی رفتار انسان ها اثبات شده است.
مواد شیمیایی سرطان زایی که خود ایالات متحده آن ها را اثبات کرده است عبارتند از:

اتیل اکریلات
انی بنزوفنون
پوژنییل متیل اتر (متیل اوژنول)
میرسین
پیریدین
پولگون

به همین دلیل پیشنهاد می شود فراورده های غذایی که حاوی اینگونه مواد مضر هستند را بطور قطع از برنامه غذایی خویش حذف کنید تا بدن خود را از عوارض این مواد مصون نگه دارید و سعی کنید تا جایی که امکان دارد مواد ارگانیک بکار ببرید.

چگونه می توان مانع ورود مواد شیمیایی به بدن شد

واقعیت این است که به صورت کامل نمی توان مانع از ورود مواد شیمیایی به بدن شد. ولی روش هایی مطلوب در این راستا وجود دارد که عبارتند از:

•مواد غذایی ارگانیک مصرف کنید.

مفهوم یک فرآورده غذایی ارگانیک، سالم بودن و فاقد افزودنی های شیمیایی است. هنگامی که شخص سبزیجات، میوه ها و محصولات گوشتی تازه و ارگانیک بکار می برد مسلما به صورت چشمگیری از این مواد مضر سرطان زا پیشگیری کرده است. از لحاظ نابود کردن آفت ها، آلوده ترین انواع میوه و سبزیجات شامل گوجه فرنگی، سیب زمینی، توت فرنگی، هلو، اسفناج، خیار، انگور، سیب و فلفل دلمه ای شیرین است. بهتر است این میوه و سبزیجات را بصورت تازه و ارگانیک خریداری کنید تا صدمات احتمالی را به کمترین حد ممکن برسانید.

•ارجحیت مواد غذایی تازه نسبت به فریزر شده

پیشنهاد می شود تهیه فراورده های غذایی بسته بندی شده را در اولویت آخر بگذارید و از همان اول به دنبال خرید فراورده های تازه و فریزر نشده بروید.

آیا غذای خاصی به صورت عمده سبب سرطان می شود

تاکنون غذای شناخته شده ای که باعث ایجاد سرطان شود مشخص نشده است. ولی برخی مواد شیمیایی، سم ها، افزودنی ها و… که بصورت اتفاقی به درون غذا راه می یابند می تواند جز مواد سرطان زا باشند.

برخی متخصصان برآورد کرده اند که رژیم غذایی می تواند حداقل در یک سوم از تمام مورد های سرطان دخیل باشد. برای مثال همه گیری سرطان های معده و مری در نواحی که غذاهای نمک سود شده دودی و نیتراتی بکار برده می شود دیده شده است. چاقی، نحوه غلط زندگی، رژیم غذایی بدون سبزیجات، میوه و غلات، ماهی و… در ایجاد سرطان های سینه و روده تاثیر بسزایی دارد.

خطرات حاصل از مواد سرطان زا در غذای روزانه

مطابق پژوهشات انجام شده توسط دانشمندان تلفیقی از سموم آفت کش ها و دفع علف های هرز می تواند بیماری پارکینسون را مخصوصا در جوانان ایجاد کند. مواد افزودنی موجود در محصولات غذایی روزانه، تندرستی را به خطر می اندازد. برای مثال نیتریت ها مواد نگهدارنده متداولی هستند که در گوشت و ماهی برای ممانعت از تکثیر و نمو باکتری ها بکار برده می شوند. بدن این نیترات ها را به عوامل سرطان زایی به اسم نیتروزامین مبدل می کند.

بکارگیری بیش از حد این ماده به واسطه گوشت ریسک دچار شدن به سرطان معده را ازدیاد می بخشد. در خیلی از نوشابه های مشهور رنگ کاراملی مورد استفاده قرار گرفته است که شامل بعضی مواد شیمیایی است که سبب سرطان ریه، کبد، تیروئید و سرطان خون می شود. در نهایت شیرین کننده ها و چربی های ساخته شده صنعتی اثرات چشمگیری بر تندرستی انسان دارد.

در نان، کلوچه ها، مارگارین و… معمولا سازندگان، چربی های ترانس را بکار می برند که دچار شدن به بیماری عروق کرونر را افزایش می دهد. سایت نانو تک شیمی ارائه دهنده و تامین کننده انواع مواد شیمیایی می باشد و همچنین می توان از طریق آن از قیمت هر کدام از این مواد مطلع شد.

درباره modir

پیشنهاد ما به شما

راه های آماده سازی ایمنی در آزمایشگاه

توصیه های OSHA جهت راه اندازی استاندارد آزمایشگاه

توصیه های OSHA جهت راه اندازی استاندارد آزمایشگاه طبق نتایج بدست آمده و برآوردهای OSHA(اداره …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

Call Now Buttonتماس با مدیریت